2007.08.08 - Ízelítő a verseny fotóiból

Kapcsolódó linkek: fotók

Mivel tudjuk, hogy egy számunkra kedves élményről kevés szebb emléket őrizhetünk néhány fotónál, ezért a frontvonalra küldtük a Macit (igazából küldeni se kellett, küldte ő saját magát), hogy készítsen pár fényképet, melyet majd a verseny végén emélkbe adhatunk a résztvevőknek.

Nos, mivel az anyag szépen gyűlik, gondoltuk, ízelítőként rakunk ki néhány fotót az eddigi termésből, hogy a türelmetleneknek (pl. Ábrok Ági) könnyebb legyen kivárniuk a verseny végét, illetve az otthon maradottaknak is legyen miből szotyolázni. :-)

Reméljük, mindenki talál legalább egy számára kedves fotót a gyűjteményben!


2007.05.20 - Roland megrepülteti a diákjait

Kapcsolódó linkek: fotók

Roland tanárúr úgy határozott, hogy megrepteti diákjait. Vélhetőleg elejét kívánta venni, hogy az óráin rendetlenkedjenek a srácok, és gondolta, e nemes gesztussal bevágódik náluk.

Hát, ahogy a nebulói elégedett arcát elnéztük, biztosak vagyunk benne, hogy Roland nagyon a lurkók szívébe loppta magát ezzel az akciójával. Lefogadjuk, hogy eztán az Ő óráin lesz majd a legnagyobb a fegyelem a suliban.


2007.05.01 - Reptéri majális

Kapcsolódó linkek: fotók

Nem ritka, hogy május elsején ünnepelni gyűl a tömeg kellemes kis repterünkön. Ma sem történt ez másképp. Ilyenkor általában repültetjük a népeket ezerrel.

A mai néptömeg közepesnek volt mondható. A hangároknál volt egy kis eszem-iszom, ugra-bugra, akinek pedig volt hozzá kedve/pénze/bátorsága, szeretettel vártuk a starthelyen néhány vidám felszállásra.


2007.04.28 - Balázs és Peti felszántja az eget

Kapcsolódó linkek: fotók

A Balázs meg a Peti kitalálták, hogy egy kicsit felszántják az eget, és a Peti kattint párat a hátsó ülésből.

Mivel égszántásban jók a fiúk, hát sikerült is nekik felrágniuk magukat egész magasra, annak ellenére, hogy a felhőkép nem volt különösebben ígéretes. 4 m/s erősségű emelésük is akadt, ezt jól le is fotózták.


2007.04.21 - Meglehetősen minimalisztikus üzemnap

Kapcsolódó linkek: fotók

Tekintve, hogy a jövő kedden esedékes május 1 előtti hétfőt éppen e napon kellett ledolgoznia a népnek, túl nagy tolongás nem volt várható az eligazításon. Így is lett. Négyen gyűltünk össze. :-)

Mivel a szolgálati beosztás elkészítésekor nem ugrott be senkinek, hogy ez a szombat munkanap lesz, erre a dátumra is szervezett üzemnapot hirdettünk. Utólag kiderült: nem biztos, hogy kellett volna.

A szolgálatokat adó személyzet (Bagoly és Maci) azonban úgy döntött, ha már egyszer bevállalták a szolit, nem csinálnak segget a szájukból, és megtartják az eligazítást, hátha kitéved annyi ember, hogy üzemnapot lehessen tartani.

Nos, éppen annyi ember tévedt ki. Az eligazításon összesen négyen voltunk, ami pont elég ahhoz, hogy akár két ember is a levegőt hasítsa egyszerre. :-)

Az időjárás amúgy nem volt valami szédítő. Egész nap kék volt az ég, és a napi rekordot a Maci állította fel 1050 méteres elért magassággal, és 40 perc repült idővel, helyi bóklászás keretében.


2007.04.07 - Idénykezdés

Kapcsolódó linkek: fotók

Végre megtörtént, amire egész évben vártunk, és elstartolt az idei első felszálló vitorlázó gépünk! Ezennel hivatalosan is kezdetét vette a 2007 évi vitorlázórepülő évadunk. (Motoros gépekkel szinte egész évben prüntyögnek a srácok, így számukra ez természetesen nem jelentett idénykezdést.)

Az időjárás az ilyenkor szokásos, szeszélyes tavaszi formáját hozta, hol teljes felhővel fedettséggel (8 okta), hol a fellegek közül előkandikáló napsütéssel (4 okta). Különösebb termikelésekre (azok csaknem teljes hiányában) nem került sor, viszont az év eleji ellenőrzőit minden jelenlévőnek sikerült megrepülnie. Most már jöhetnek a termikes hétvégék (és hétköznapok!)


2007.04.07 - Elméleti vizsga

Kapcsolódó linkek: fotók

A mai napon került sor a minden évben szokásos ismeretfelújító elméleti tanfolyamainkat követő, idénykezdő elméleti vizsgára. A vizsgát szokás szerint a toronyépület alsó szintjén található konferenciateremben tartottuk, ahol az elméleti tanfolyamaink is zajlanak.


2007.04.07 - Faházépítés

Kapcsolódó linkek: fotók

A tavaszkezdésre jó ütemben halad a 11 darab új, egyenként 6 férőhelyes, kétszobás, teljes komfortos faház építése. A hajdani kiserdő lesz átalakítva olyan kempinggé, amely a repülőtéren jövőben megrendezendő versenyeinken színvonalas szálláshelyet biztosít a résztvevők számára.

Minden faházban két lakószoba, egy közös előtér, egy WC és egy zuhanyzó lesz.

A faházak a halastó és a tűzoltó tó közötti részen kialakítandó kemping területén épülnek. A 11 darab faház közvetlen közelségében felépül egy központi gondnoki épület is, ahonnan biztosítható a faházak folyamatos felügyelete.