Általános hírek

A 2006 évi közhasznúsági jelentés közzététele

Közzétettük az Őcsényi Repülőklub Sportegyesület 2006 évi közhasznúsági jelentését.

Letöltési link: 2006 évi közhasznúsági jelentés (Ocseny_RK_KHJ_2006.pdf - 100KB)

Szúnyogmentes időszak köszöntött ránk

Klubtagjaink általános elképedésére (és nem csekély örömére) úgy tűnik, hogy az idei szezonban szúnyog nélkül maradtunk. :-)

Mi, klubtagok, értetlenül állunk a jelenség előtt, de a gemenci erdőt járó vadászok se nagyon értik, hogy miként állhatott be ilyen szúnyogmentes időszak 2007 nyarára. Vadászkörökben már korábban olyan pletykák terjengtek, hogy a gemenci erdő vízfelületein meglepően kevés szúnyoglárva volt látható. Néhány vadászban állítólag még az is felmerült, hogy ennek oka esetleg valami környezetszennyezés lehet, de erről idáig hivatalos bejelentést nem tapasztaltunk.

Sokan azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a rendkívüli hőség és szárazság az oka annak, hogy a szúnyogok nem tudtak elszaporodni az idén. Ez a magyarázat számunkra, laikusok számára, valószínűbbnek látszik, mivel idei balatoni látogatásaink alkalmával ott is hasonlóan szúnyogmentes állapotokat tapasztaltunk. (Persze, tudjuk, hogy a Balatonnál intenzívebben irtják a szúnyogot, mint máshol, de ez korábban is így volt, szúnyog mégis akadt mindig arrafelé is. Idén viszont alig akad.)

Akármi legyen is azonban a szúnyogmentes időszak magyarázata, szívből reméljük, hogy kitart egész nyáron! Amennyiben így volna, a közelgő Gemenci Vitorlázórepülő Versenyünkön is kellemesek maradhatnának az éjszakák. :-)

Roland megrepülteti a diákjait

Kapcsolódó linkek: beszámoló, fotók

Roland tanárúr úgy határozott, hogy megrepteti diákjait. Vélhetőleg elejét kívánta venni, hogy az óráin rendetlenkedjenek a srácok, és gondolta, e nemes gesztussal bevágódik náluk.

Reptéri majális

Kapcsolódó linkek: beszámoló, fotók

Nem ritka, hogy május elsején ünnepelni gyűl a tömeg kellemes kis repterünkön. Ma sem történt ez másképp. Ilyenkor általában repültetjük a népeket ezerrel.

Balázs és Peti felszántják az eget

Kapcsolódó linkek: beszámoló, fotók

A Balázs meg a Peti kitalálták, hogy egy kicsit felszántják az eget, és a Peti kattint párat a hátsó ülésből.

Meglehetősen minimalisztikus üzemnap

Kapcsolódó linkek: beszámoló, fotók

Tekintve, hogy a jövő kedden esedékes május 1 előtti hétfőt éppen e napon kellett ledolgoznia a népnek, túl nagy tolongás nem volt várható az eligazításon. Így is lett. Négyen gyűltünk össze. :-)

Lezajlott a 2007 évi első üzemnapunk

Kapcsolódó linkek: beszámoló, fotók

Végre megtörtént, amire egész évben vártunk, és elstartolt az idei első felszálló gép! Ezennel hivatalosan is kezdetét vette a 2007 évi vitorlázórepülő évadunk. (Motoros gépekkel szinte egész évben prüntyögnek a srácok, így számukra ez természetesen nem jelentett idénykezdést.)

Sor került az idénykezdő elméleti vizsgákra

Kapcsolódó linkek: beszámoló, fotók

A mai napon került sor a minden évben szokásos ismeretfelújító elméleti tanfolyamainkat követő, idénykezdő elméleti vizsgára. A vizsgát szokás szerint a toronyépület alsó szintjén található konferenciateremben tartottuk, ahol az elméleti tanfolyamaink is zajlanak.

Szépen halad az új faházak építése

Kapcsolódó linkek: beszámoló, fotók

A tavaszkezdésre jó ütemben halad a 11 darab új, egyenként 6 férőhelyes, kétszobás, teljes komfortos faház építése. A hajdani kiserdő lesz átalakítva olyan kempinggé, amely a repülőtéren jövőben megrendezendő versenyeinken színvonalas szálláshelyet biztosít a résztvevők számára.

A 2005 évi közhasznúsági jelentés közzététele

Közzétettük az Őcsényi Repülőklub Sportegyesület 2005 évi közhasznúsági jelentését.

Letöltési link: 2005 évi közhasznúsági jelentés (Ocseny_RK_KHJ_2005.pdf - 120KB)

Egy OLC-t népszerűsítő cikk

Érdekes történet arról, hogy az OLC miként lehelhet új életet a vitorlázórepülésbe.

A cikk eredetileg a Soaring Magazine 2005 februári számában lett közzétéve.
Lefordítva és újranyomva a Soaring Society of America és a Soaring Magazine engedélyével.

Letöltési link: Utcai versenyzés (Street_Racing_HU.pdf - 400KB)

Elindult az Őcsényi Repülőklub honlapja

A mai nappal elindítottuk a repülőklub hivatalos honlapját, mely mostantól fogva tartalmazza az egyesületünkkel, szolgáltatásainkkal, rendezvényeinkkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, illetve elérhetőségeinket.

Oldalaink böngészéséhez kellemes időtöltést kívánunk!